Nieuws

Geen actueel nieuws
Alle nieuws zien

Ontwerp en modellering

Op het CEWAC is de kennis en software aanwezig om bedrijven te ondersteunen bij het ontwerpen en simuleren van hun producten. Er werd al heel wat ervaring opgedaan met het doorrekenen van lasverbindingen en het modelleren van mechanische en hydraulische problemen.

De voornaamste softwaretoepassingen die daartoe ingezet worden zijn: SOLIDWORKS (ontwerp en vormgeving), COSMOSWORKS (mechanische modellering) en FLOWORKS (hydraulische modellering).

Mechanisch

De modellering met behulp van eindige elementen laat ons toe om de spanningen, vervormingen en verplaatsingen van belaste structuren te bereken. De berekeningen zijn gebaseerd op de geometrie van de structuur, specifieke materiaalmodellen, randvoorwaarden en het soort belasting.
Toepassingen: ontwerpvalidatie en optimalisatie, ...
 

Vloeistofstroming

Het CEWAC kan zowel de theoretische, analytische en experimentele modellen ontwikkelen betreffende hydraulische systemen als modellen opbouwen met eindige elementen. Bovendien beschikt het CEWAC over een hogesnelheidscamera en twee infrarood camera's die het mogelijk maken om vloeistofstromingen te visualiseren.

Hieronder enkele voorbeelden: 

Simulatie van de stroming door een bolkraan.

Simulatie van de stroming door een water/koolwaterstoffen afscheider.

 

Druk  print