Nieuws

Geen actueel nieuws
Alle nieuws zien

Medische toepassingen

Het CEWAC wil zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in de medische sector verder uitbreiden met o.a. mechanische hulpmiddelen voor het injecteren van vloeistoffen vanuit soepele plastic zakken.

Het ontwikkelingsproces dat leidt tot de productie van industriële prototypes omvat typisch de volgende stappen: theoretische studie, ontwerp (SOLIDWORKS), controle van het productontwerp door middel van eindige elementen (COSMOSWORKS), vervaardigen en testen van een model op laboschaal (opzetten van specifieke testbanken, uitvoeren van vermoeiingsproeven, …) en uiteindelijk gevolgd door één of meerdere prototypes en de productie van een proefserie.
 

Voorbeelden van enkele realisaties

Een draagbaar autonoom infusietoestel

Dit toestel is bestemd voor gebruik bij spoedgevallen en rampen. De werking ervan is gebaseerd op een gepatenteerd principe om de inhoud van een infuuszak onder druk te plaatsen zonder dat deze nog moet omhooggehouden worden. Aangezien dit toestel volledig autonoom werkt (de energie wordt geleverd door een veersysteem) kan een redder zich vrijmaken om andere taken uit te voeren. Het toestel levert een constante druk van 150 mbar +/- 5%.

Videovoorstelling van het infusietoestel.
 

 

Injector voor vetverdunningsvloeistof

Dit toestel is bestemd voor de esthetische chirurgie en meer bepaald voor de injectie van een vetverdunningsvloeistof bij liposuctie. De werking ervan is gebaseerd op een ander gepatenteerd principe om een infuuszak mechanisch onder druk te houden. Het toestel levert de vloeistof aan een constante druk tot max. 1000 mbar +/- 3% en is regelbaar in stappen van 100 mbar.

Druk  print