Nieuws

Geen actueel nieuws
Alle nieuws zien

Milieugerelateerde toepassingen

Het CEWAC is al een aantal jaar actief bezig met industriële en milieugerelateerde hydromechanica, meer bepaald met de studie en ontwikkeling van producten voor de waterzuiveringssector.

Het ontwikkelingsproces dat leidt tot de productie van industriële prototypes omvat typisch de volgende stappen: theoretische studie, ontwerp (SOLIDWORKS), controle van het productontwerp door middel van eindige elementen (COSMOSWORKS), vervaardigen en testen van een model op laboschaal (opzetten van specifieke testbanken, uitvoeren van vermoeiingsproeven, …) en uiteindelijk gevolgd door één of meerdere prototypes en de productie van een proefserie.

Voorbeelden van enkele realisaties:

Water/koolwaterstoffen afscheider

Het CEWAC heeft een reeks water/koolwaterstoffen afscheiders van Klasse I ontwikkeld die vervaardigd werden uit rotatie gegoten polyethyleen. Deze zijn bestemd om het afvalwater van benzinestations, carwashes en parkeerterreinen te behandelen.

 

Mini-zuiveringsstation

Het CEWAC heeft ook een zuiveringsstation voor een familie van 6 personen ontwikkeld. Het werkt volgens het principe van de bacteriële filter en is bestemd om het afvalwater van een eengezinswoning te behandelen. Het ontwerp van het vat werd geoptimaliseerd opdat er zoveel mogelijk vaten op één vrachtwagen zouden kunnen gestapeld worden.

 

Druk  print