Nieuws

Geen actueel nieuws
Alle nieuws zien

Radiografie (RT)

De industriële radiografie is een volumetrische onderzoeksmethode die het mogelijk maakt om onmiddellijk interpreteerbare beelden af te leveren.

 

 

De door de bron opgewekt RX- of gamma straling gaat deels doorheen het te onderzoeken onderdeel en wordt er deels door geabsorbeerd. Aan de andere zijde van het onderdeel valt de resterende straling in op een gevoelige plaat of detector en zal er een foto of digitaal beeld gevormd worden.
Deze methode is vooral geschikt om inwendige fouten en fouten net onder het buitenoppervlak op te sporen.
 

De controle van dunne onderdelen op uiterst fijne defecten wordt mogelijk gemaakt door een RX generator met microfocus te gebruiken. Het CEWAC beschikt daartoe over zo een bron met panoramische anode zodat bv. de binnenzijde van een buis onmiddellijk over de volledige omtrek (360°) kan bestraald worden..

De ontwikkelingen in de medische sector hebben bijgedragen tot de digitale radiografie hetgeen een eenvoudiger of verbeterde verwerking en interpretatie van de resultaten toelaat. Bovendien is deze technologie minder milieubelastend aangezien de chemische producten voor de ontwikkeling van de film wegvallen.

 

Op het CEWAC is een toestel voor digitale radiografie aanwezig dat bovendien verwerking in real-time mogelijk maakt. De cabine kan onderdelen bevatten tot een volume van 600x900x25mm (diameter x hoogte x dikte) die onderworpen kunnen worden aan een tomografie (CT-scan, driedimensionale beeldreconstructie).

 

Toepassingen :

  • Smeedstukken
  • Gietstukken
  • Gelaste elementen - Industriële Leidingen
  • Radiografie met hoge resolutie
  • Archeologie
  • Kunstwerken
Video bekijken

Document lezen

 

Druk  print